Twaróg zblenduj z jajkami oraz wiórkami kokosowymi. Dodaj wódkę i ekstrakt z migdałów. Wymieszaj.
Dodatkowo:
Twaróg zblenduj z jajkami oraz wiórkami kokosowymi. Dodaj wódkę i ekstrakt z migdałów. Wymieszaj.
W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z sodą i cukrem pudrem.
Połącz zawartość obydwu naczyń i zagnieć ciasto. Możesz to zrobić również mikserem (miksując na niskich obrotach do czasu połączenia się składników). Ciasto będzie nieco klejące.
W szerokim garnku rozgrzej olej do temperatury 180 stopni.
Z masy kokosowo-twarogowej za pomocą dwóch łyżeczek lub dłoni formuj kuleczki. Smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia (ok. 5 minut). W trakcie smażenia możesz obracać pączki za pomocą widelca. Gotowe pączki wyjmij łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Po lekkim ostudzeniu posyp pączki cukrem pudrem. Możesz nadziać je również ulubionym dżemem lub konfiturą różaną.
PORADA: Jeśli zdecydujesz się formować pączki dłońmi, posmaruj je wcześniej odrobiną oleju – to znacznie ułatwi zadanie.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się