Białka ubić, następnie stopniowo dodawać do nich po łyżeczce cukier, cały czas je ubijając. Gdy cały cukier zostanie dodany wsypać mąkę ziemniaczaną i ocet. Ponownie porządnie ubić.
Obchodzenie dnia dziecka może być świetną okazją do tego, aby wspólnie przygotować COŚ słodkiego. Co powiecie na kolorowe lizaki bezowe? Są proste w przygotowaniu a ich dekoracja to prawdziwa przyjemność dla każdego!
Białka ubić, następnie stopniowo dodawać do nich po łyżeczce cukier, cały czas je ubijając. Gdy cały cukier zostanie dodany wsypać mąkę ziemniaczaną i ocet. Ponownie porządnie ubić.
Z buraka i liści szpinaku wycisnąć sok. Kurkumę wymieszać z wodą.
Masę podzielić na 3 części. Do każdej dodać kolejno sok z buraka, szpinaku i kurkumę. Wymieszać. Masy przełożyć do rękawów cukierniczych i na papierowe rurki do napojów wyciskać dowolne kształty tak, aby powstały lizaki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 80°C i suszyć około 2,5-3 godziny.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się