Na stolnicę lub do miski miksera planetarnego wsypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, kakao. Następnie dodać posiekane masło, jajko, cukier puder Królewski. Całość wymieszać, zagniatając rękami lub przy użyciu miksera.
Na stolnicę lub do miski miksera planetarnego wsypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, kakao. Następnie dodać posiekane masło, jajko, cukier puder Królewski. Całość wymieszać, zagniatając rękami lub przy użyciu miksera.
Ugniecione ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki. Uformować je w kulkę, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Po godzinie rozwałkować, podsypując blat odrobiną mąki. Przygotować foremki do wykrawania ciastek w wielkanocne, wiosenne wzory. Powycinać ciastka, przełożyć na blachę i piec około 12 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem Królewski.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się