Sorbet z mango 

Sorbet z mango 

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Średni
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Dzień Dziecka, Pikniki i grille, Rodzinne obiady z odrobiną słodyczy, Desery owocowe

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki na sorbet: 

  • 5-6 owoców mango lub dwie puszki gotowej pulpy mango bez cukru 
  • 2 łyżeczki cukru pudru Królewski 
  • Pół tabliczki gorzkiej czekolady 
  • Listki mięty 

PRZYGOTOWANIE

1.

Owoce zblendować, dodać do nich cukier puder Królewski oraz czekoladę posiekaną na drobne kawałeczki lub startą na tarce. Całość dokładnie wymieszać i przelać do plastikowego pojemniczka odpowiedniego do mrożenia. Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin lub całą noc.

2.

Przed podaniem sorbetu wyjąć go z zamrażarki – ok. 20 min wcześniej – by konsystencja była optymalna do nakładania łyżką do lodów.

3.

Podawać ze świeżymi listkami mięty.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się