1.
Cukier podgrzewamy z wodą do momentu aż cukier się rozpuści.
Nigdy więcej nie marnuj truskawek. Zrób z nich najlepszy truskawkowy sorbet! Będzie idealnym deserem na ciepłe dni i wspomnieniem lata w chłodniejszych miesiącach.
Cukier podgrzewamy z wodą do momentu aż cukier się rozpuści.
Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Wrzucamy do kielicha blendera razem z miętą, syropem cukrowym i sokiem z cytryny i miksujemy na gładką masę.
Następnie przelewamy do naczynia i wstawiamy do zamrażarki na ok. 12 h.
W tym czasie mieszamy sorbet w pojemniku co 2-3 godziny. Wyciągamy sorbet z zamrażarki na około 20 min przed podaniem, żeby łatwiej się nakładał.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się