Lemoniada truskawkowo-miętowa oraz kokosowo-gruszkowa

Lemoniada truskawkowo-miętowa oraz kokosowo-gruszkowa

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Dzień Dziecka, Pikniki i grille, Przepisy na niemarnowanie

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki na lemoniadę truskawkową:

  • 2 garści truskawek
  • Woda mineralna gazowana
  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego Królewski
  • Kruszony lód
  • Listki mięty, np. cytrynowej
  • Cytryna lub limonka do dekoracji

Składniki na lemoniadę kokosowo-gruszkową:

  • 1 litrowy karton ekologicznej wody kokosowej bez dodatku cukru
  • 4 małe gruszki
  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego Królewski
  • Kruszony lód

PRZYGOTOWANIE

1.

Sposób przygotowania lemoniady truskawkowej:

Truskawki zblendować z cukrem trzcinowym Królewski, połączyć z wodą mineralną, kruszonym lodem i listkami mięty. Podawać ze słomką i plasterkiem cytryny do dekoracji.

2.

Sposób przygotowania lemoniady gruszkowo-kokosowej:

W wodzie kokosowej rozpuścić cukier i dodać do niej sok z trzech gruszek (jeśli nie mamy sokowirówki wolnoobrotowej to gruszki można także zblendować). Drugi owoc pokroić na trzy kawałki. Lemoniadę rozlać do szklanek, do każdej włożyć kawałek owocu oraz pokruszony lód.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się
Dołącz do naszego newslettera!