Zaparzyć podwójne espresso i przestudzić. Na patelnię wsypać Cukier Drobny Królewski. Podgrzewać do momentu aż się roztopi i zacznie brązowieć.
Piękno tkwi w prostocie. Nasza kawa jednak nie tylko cieszy oczy, ale jest szybka i banalna do zrobienia! I co najważniejsze – niezależnie od pogody, zawsze smakuje najlepiej!
Karmel:
Kawa mrożona:
Zaparzyć podwójne espresso i przestudzić. Na patelnię wsypać Cukier Drobny Królewski. Podgrzewać do momentu aż się roztopi i zacznie brązowieć.
Dodać masło i zamieszać. Następnie wlać śmietankę i podgrzewać, cały czas mieszać aż karmel stanie się płynny.
Karmel wlać na dno wysokich szklanek. Dodać lód, wlać espresso i mleko. Udekorować bitą śmietaną i dodatkową porcją karmelu.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się