Jogurtowiec w słoiczkach

Jogurtowiec w słoiczkach

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Desery owocowe, Pikniki i grille

Sposób na prosty, letni deser, który pokochają wszyscy? Jogurtowiec z truskawkami w słoiczkach na spodzie z herbatników!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki (na 4-5 słoiczków)

Masa jogurtowa:

  • 800 jogurtu naturalnego
  • 200 cukru drobnego Cukier Królewski
  • 25 g żelatyny
  • 60 g gorącej wody

Dodatki:

  • 100 g czekoladowych herbatników
  • 300 g truskawek
  • 50 g płatków kokosa

PRZYGOTOWANIE

1.

Połowę truskawek pokroić w plastry, połowę – w kostkę.

2.

Żelatynę rozpuścić w wodzie. Do jogurtu dodać cukier, wymieszać. Wymieszać z żelatyną (najpierw dodać do niej kilka łyżek jogurtu, po czym przelać do naczynia z masą jogurtową). Całość wymieszać, odstawić do stężenia

3.

Na dno słoiczków wsypać pokruszone herbatniki. Boki wyłożyć truskawkami w plastrach. Wylać masę jogurtową. Na wierzch wsypać warstwę z pokrojonych w kostkę truskawek. Posypać płatkami kokosa.

Poznaj nasze ekspertki

Instagram

@cukierkrolewski

Dołącz do naszego newslettera!