Kaszę jaglaną opłukać pod bieżącą wodą. Przelać wrzątkiem, a następnie odcedzić na sicie.
Składniki:
Kaszę jaglaną opłukać pod bieżącą wodą. Przelać wrzątkiem, a następnie odcedzić na sicie.
Mleczko kokosowe i napój sojowy przelać do garnka. Dodać cukier puder i doprowadzić płyny do wrzenia. Do garnka wsypać kaszę i dodać pokrojone drobno daktyle. Ugotować do miękkości.
Pod koniec dodać pokrojoną białą czekoladę i rozpuścić mieszając.
Całość zblendować na gładką masę razem z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi.
Masę przykryć folią spożywczą w kontakcie i przełożyć do lodówki aby zgęstniała
Ze schłodzonej masy uformować kulki. Do środka każdej włożyć po jednym migdale. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych. Przed podaniem schłodzić.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się