Jaglane kokosowe kulki mocy  

Jaglane kokosowe kulki mocy  

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki: 

  • 100 g kaszy jaglanej 
  • 200 g napoju kokosowego 
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 50 g białej czekolady 70% 
  • 2 łyżki stałego oleju kokosowego 
  • 2 łyżki cukru pudru  
  • 50 g daktyli  
  • 100 g wiórków kokosowych  
  • dodatkowe wiórki do obtoczenia kulek 
  • migdały bez skórki  

     

PRZYGOTOWANIE

1.

Kaszę jaglaną opłukać pod bieżącą wodą. Przelać wrzątkiem, a następnie odcedzić na sicie.

2.

Mleczko kokosowe i napój sojowy przelać do garnka. Dodać cukier puder i doprowadzić płyny do wrzenia. Do garnka wsypać kaszę i dodać pokrojone drobno daktyle. Ugotować do miękkości.

3.

Pod koniec dodać pokrojoną białą czekoladę i rozpuścić mieszając.

4.

Całość zblendować na gładką masę razem z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi.

5.

Masę przykryć folią spożywczą w kontakcie i przełożyć do lodówki aby zgęstniała

6.

Ze schłodzonej masy uformować kulki. Do środka każdej włożyć po jednym migdale. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych. Przed podaniem schłodzić.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się