Wodę zagotować z Cukrem Królewskim. Gotować przez kilka minut – wystudzić.
SYROP CUKROWY
⁃ szklanka Cukru Królewskiego
⁃ szklanka wody
GREJPFRUTOWA Z ROZMARYNEM
⁃ 2 grejpfruty
⁃ kilka gałązek rozmarynu
⁃ 1 l wody mineralnej / gazowanej
⁃ 100 – 125 ml syropu cukrowego
⁃ kostki lodu
TRUSKAWKOWA Z BAZYLIĄ
⁃ 300 g truskawek
⁃ kilka listków bazylii
⁃ 1 litr wody mineralnej / gazowanej
⁃ kilka plastrów limonki
⁃ 100 – 125 ml syropu cukrowego
⁃ kostki lodu
JABŁKOWO-WIŚNIOWA
⁃ małe jabłko
⁃ 200 g wydrylowanych wiśni ( mogą być mrożone )
⁃ 1 l wody mineralnej / gazowanej
⁃ listki mięty
⁃ 100 – 125 ml syropu cukrowego
⁃ kostki lodu
Wodę zagotować z Cukrem Królewskim. Gotować przez kilka minut – wystudzić.
GREJFRUTOWA
Grejpfruty sparzyć i dobrze umyć. Obrać połowę grejpfruta ze skóry i dodać ją do dzbanka wraz z 1/2 łyżeczki otartej skórki. Drugą połowę obrać ze skóry, pokroić na mniejsze kawałki i bez błonki dodać do dzbanka wraz z rozmarynem. Wlać syrop i wodę. Dodać kostki lodu – wymieszać.
TRUSKAWKOWA
Około 250 g truskawek zblendować z listkami bazylIi – przelać mus do dzbanka. Dodać kilka truskawek w całości, listki bazylii. Wlać syrop cukrowy i wodę. Dodać kostki lodu – wymieszać.
JABŁKOWO-WIŚNIOWA
Jabłko umyć, obrać ze skóry i zetrzeć na drobnych oczkach. Mus jabłkowy, skórę i wiśnie dodać do dzbanka. Wlać syrop i wodę. Dodać kostki lodu i listki mięty, wymieszać.