Croissant z musem owocowym i sezonowymi owocami

Croissant z musem owocowym i sezonowymi owocami

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Ciasta na urodziny i imieniny, Desery owocowe, Dzień Dziecka

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki: 

  • croissanty 

Mus: 

  • 400 g owoców, np. mix truskawek i malin 
  • 4 łyżeczki cukru trzcinowego Królewski 
  • sok z ćwiartki cytryny 
  • listki mięty

PRZYGOTOWANIE

1.

Umyte i osuszone owoce zmiksować, a następnie tak przygotowaną masę wlać do garnka lub na małą patelnię. Podgrzewać na delikatnym ogniu do zagotowania, jednocześnie regularnie mieszając. Mus powinien stracić namiar wody.

2.

Po odparowaniu i zagotowaniu dodać cukier oraz sok z cytryny. Połączyć składniki. Przelać mus do słoiczka i poczekać aż ostygnie.

3.

Rogalik przekroić, połówki posmarować musem – jeśli lubimy bardziej na słodko, można dodatkowo posypać mus cukrem trzcinowym Królewski

4.

Owoce umyć i osuszyć. Truskawki pokroić w plastry i ułożyć na musie, a następnie posypać garstką borówek. Udekorować aromatyczną miętą, złożyć połówki rogalika i cieszyć się smakiem!

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się
Dołącz do naszego newslettera!