Umyte i osuszone owoce zmiksować, a następnie tak przygotowaną masę wlać do garnka lub na małą patelnię. Podgrzewać na delikatnym ogniu do zagotowania, jednocześnie regularnie mieszając. Mus powinien stracić namiar wody.
Umyte i osuszone owoce zmiksować, a następnie tak przygotowaną masę wlać do garnka lub na małą patelnię. Podgrzewać na delikatnym ogniu do zagotowania, jednocześnie regularnie mieszając. Mus powinien stracić namiar wody.
Po odparowaniu i zagotowaniu dodać cukier oraz sok z cytryny. Połączyć składniki. Przelać mus do słoiczka i poczekać aż ostygnie.
Rogalik przekroić, połówki posmarować musem – jeśli lubimy bardziej na słodko, można dodatkowo posypać mus cukrem trzcinowym Królewski
Owoce umyć i osuszyć. Truskawki pokroić w plastry i ułożyć na musie, a następnie posypać garstką borówek. Udekorować aromatyczną miętą, złożyć połówki rogalika i cieszyć się smakiem!
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się