W misie wymieszać za pomocą ręcznej trzepaczki jajka z cukrem, tylko chwilę. Dodać jogurt i ponownie wymieszać przez moment.
Sezon na letnie owoce trwa w najlepsze! Nie masz pomysłu na brzoskwinie? Wypróbuj szybki i prosty przepis, który pozwoli Ci się na zatrzymanie smaku i aromatu owoców na chwilę dłużej!
Składniki (w temperaturze pokojowej):
W misie wymieszać za pomocą ręcznej trzepaczki jajka z cukrem, tylko chwilę. Dodać jogurt i ponownie wymieszać przez moment.
Następnie dodać olej i wymieszać.
Na koniec przesiać do masy sypkie składniki i wymieszać tylko do połączenia się składników.
Ciasto przelać do formy (ok. 30×20 cm) lub tortownicy ok. 26 cm z papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwiń i wcisnąć ostrożnie.
Piec w rozgrzanym piekarniku góra-dół ok. 50-60 min. Do suchego patyczka.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się