Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Średni
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Desery owocowe, Dzień Dziecka, Pikniki i grille, Przepisy na niemarnowanie

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki na fi 23 cm

  • 2 szklanki resztek z marchewki po wyciśnięciu soku
  • 3/4 szklanki trzcinowego Cukru Królewskiego
  • 1/2 szklanki oleju ( np. rzepakowego)
  • 3/4 szklanki kefiru
  • 1 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 3 jajka L
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 250 g mascarpone
  • szklanka śmietanki 30%
  • 2 łyżeczki Cukru pudru Królewskiego
  • szklanka ma poj. 250ml

PRZYGOTOWANIE

1.

Do mokrych składników dodać suche – wymieszać tylko do połączenia. Wsypać w 2 partiach mąkę z sodą – połączyć i przelać masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec Ok. 35 minut w 180 stopniach

2.

Mascarpone, śmietankę i cukier puder ubic na sztywno. Wystudzone ciasto wyrównać – odkroić górę, nałożyć krem i posypać pokruszonym ciastem.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się