Syrop cytrynowy: składniki zagotuj, aż cukier się rozpuści. Odstaw do przestudzenia.
Masa migdałowa
Syrop cytrynowy
Dodatkowo
Syrop cytrynowy: składniki zagotuj, aż cukier się rozpuści. Odstaw do przestudzenia.
Masa migdałowa: miękkie masło utrzyj z cukrem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Czerstwą chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 2-2,5 cm (potrzebujemy 4 kromki). Każdą nasącz cytrynowym syropem i umieść na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłóż masę migdałową (polecam przez rękaw cukierniczy). Na górze umieść plasterki truskawek i posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w 190 st.C przez około 15-20 minut do ładnego zarumienienia. Wyjmij, podawaj na ciepło oprószając cukrem pudrem. Możesz pokusić się także o gałkę ulubionych lodów
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się