Piekarnik nagrzać do 180*C góra- dół. Jajka z cukrem ubić na jasną i puszystą masę. Dodać śmietanę, mleko i olej i krótko zmiksować tylko do połączenia.
Halloween najlepiej celebrować strasznie słodkimi babeczkami. Wypróbuj nasz przepis na słodkości, które uatrakcyjnią imprezowy stół!
Składniki (na ok. 15 szt.)
Frużelina malinowa:
Krem:
Dodatkowo:
Piekarnik nagrzać do 180*C góra- dół. Jajka z cukrem ubić na jasną i puszystą masę. Dodać śmietanę, mleko i olej i krótko zmiksować tylko do połączenia.
Dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia i całość krótko wymieszać. Dodać posiekane ciasteczka i wymieszać szpatułką.
Masę nakładać do sztywnych papilotek do 3/4 ich wysokości. Foremki ustawić na blaszce do pieczenia i piec ok 20 min, po tym czasie sprawdzić drewnianym patyczkiem.
Maliny włożyć do garnka z cukrem i sokiem z cytryny, podgrzewać aż puszczą sok. Do gotujących się malin wlać mąkę ziemniaczaną z wodą i energicznie mieszać. Gotować około 1 minutę. Wystudzić.
Z wystudzonych babeczek wydrążyć otwór do 3/4 głębokości i na 1-2 cm. Otwór wypełnić wystudzoną frużeliną.
Ciasteczka do kremu zmielić na piasek. Schłodzoną śmietankę razem z mascarpone i cukrem pudrem ubić na gęsty krem, dodać pokruszone ciasteczka i wymieszać. Krem przełożyć do rękawa dekoracyjną tylką. Każdą babeczkę udekorować kremem, oczkami cukrowymi i połówkami ciastek.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się