Lemoniada ogórkowo-limonkowa

Lemoniada ogórkowo-limonkowa

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Pikniki i grille, Rodzinne obiady z odrobiną słodyczy

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

• 4 łyżki cukru trzcinowego Królewski

• 1/2 szklanki ciepłej wody

• 3,5 szklanki zimnej wody (gazowanej lub nie)

• 1/2 świeżego ogórka (cienkie plasterki)

• 1 limonka (plastry)

• Kostki lodu

PRZYGOTOWANIE

1.

Cukier rozpuścić w ciepłej wodzie i dokładnie wymieszać.
Do dzbanka wlać zimną wodę i dodać rozpuszczony cukier.
Dodać plastry ogórka oraz limonki.
Limonkę delikatnie ugnieść łyżką, by puściła sok.
Dodać kostki lodu, wymieszać i odstawić na 10–15 minut.
Ze skórki ogórka można zrobić dekorację, jak na zdjęciu.

łyżki

Inne przepisy

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się