Kokosanki

Kokosanki

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Dzień Dziecka, Pikniki i grille

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

100 g kaszy jaglanej 
200 g napoju kokosowego 
200 g mleczka kokosowego  
50 g białej czekolady 70% 
2 łyżki stałego oleju kokosowego 
2 łyżki cukru pudru  
50 g daktyli  
100 g wiórków kokosowych  
dodatkowe wiórki do obtoczenia kulek 
migdały bez skórki

PRZYGOTOWANIE

1.

Kaszę jaglaną opłukać pod bieżącą wodą. Przelać wrzątkiem, a następnie odcedzić na sicie. Mleczko kokosowe i napój sojowy przelać do garnka. Dodać cukier puder i doprowadzić płyny do wrzenia. Do garnka wsypać kaszę i dodać pokrojone drobno daktyle. Ugotować do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną białą czekoladę i rozpuścić mieszając.

2.

Całość zblendować na gładką masę razem z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Masę przykryć folią spożywczą w kontakcie i przełożyć do lodówki aby zgęstniała. Ze schłodzonej masy uformować kulki. Do środka każdej włożyć po jednym migdale. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Przed podaniem schłodzić.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się