Bezowe lizaki

Bezowe lizaki

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Średni
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Dzień Dziecka, Pikniki i grille, Walentynki

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

  • 105 g białek (białka z 3 jajek)
  • 150 g Cukru Królewskiego
  • 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • barwniki spożywcze żelowe
  • słomki papierowe

PRZYGOTOWANIE

1.

Cukier wsyp do białek i ubij na gęstą pianę aż do rozpuszczenia cukru. Bezę podziel na kilka części w celu zabarwienia koloru. Każdy z nich przełóż do rękawa a następnie dwa rękawy z białą bezą i kolorową włóż do kolejnego rękawa z tylką.

2.

Wyciśnij beze na papierowe słomki. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 150 stopni, od razu zmniejsz do 120 i po Ok. 2 minutach zmniejsz ponownie do 70 i susz Ok. 2 h.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się
Dołącz do naszego newslettera!