1.
Gałązki mięty umyć i osuszyć. Oderwać listki, umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować.
Śmietankę z serkiem mascarpone, barwnikiem oraz cukrem pudrem Królewski ubić na gęsty krem.
Gałązki mięty umyć i osuszyć. Oderwać listki, umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować.
Śmietankę z serkiem mascarpone, barwnikiem oraz cukrem pudrem Królewski ubić na gęsty krem.
Czekoladę posiekać nożem na drobne kawałki.
Do przygotowanej masy dodać miętę oraz drobno posiekaną czekoladę. Całość dokładnie i delikatnie wymieszać
Masę przełożyć do pojemnika i mrozić kilka godzin (ok. 6h).
Aby lody były bardziej puszyste, należy mieszać je podczas mrożenia. Średnio raz na godzinę wyjąć pudełko z zamrażarki i miksować masę.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się