Glillowane marchewki z serem i słodkim dipem

Glillowane marchewki z serem i słodkim dipem

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 45 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Pikniki i grille, Rodzinne obiady z odrobiną słodyczy

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki: 

  •  kilka młodych marchewek,
  • Cukier trzcinowy Królewski,
  • miód,
  • ser halloumi,
  • pasta pistacjowa bez dodatku cukru,
  • pistacje (niesolone). 

PRZYGOTOWANIE

1.

Marchewki umyć i przekroić wzdłuż. Następnie polać miodem i posypać cukrem trzcinowym Królewski, który doda glazurze karmelowego smaku. Tak przygotowane położyć na grillu lub palenisku. Grillować z każdej strony do zarumienienia.

2.

Ser halloumi pokroić w plastry i grillować/smażyć krótko z każdej strony, do czasu aż skórka zrobi się lekko brązowa.

3.

Podawać z niewielką ilością pasty pistacjowej i posiekanymi pistacjami. Jeśli zależy nam na podbiciu słodyczy, całość można dodatkowo posypać szczyptą Cukru trzcinowego Królewski.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się
Dołącz do naszego newslettera!