Tanguhulu

Tanguhulu

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 15 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Desery owocowe

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Składniki:

  • 500 g cukru drobnego Królewski
  • 250 ml wody
  • Dużo ulubionych owoców, np. truskawki, borówki, winogrona, maliny, morele, jabłka

PRZYGOTOWANIE

1.

Cukier Królewski połączyć z wodą i cierpliwie gotować na wolnym ogniu do czasu powstania karmelu. Owoce nadziać na długie wykałaczki, zanurzyć w karmelu (uważać, by się nie popatrzyć), a następnie schłodzić w lodowatej wodzie z dodatkiem kostek lodów.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się