1.
Jajka ubij przez kilka minut z cukrem na jasny krem. Wlej cienką strużką olej i mleko – połącz.
Puszysta, wilgotna i przywołuje aromat świeżo zaparzonej kawy!
Składniki:
Jajka ubij przez kilka minut z cukrem na jasny krem. Wlej cienką strużką olej i mleko – połącz.
Dodaj fusy z kawy, migdały, oleje , a następnie wymieszaj.
Wsyp w 3 partiach mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszaj. Formę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Wlej masę i wstaw formę do nagrzanego piekarnika do 180° stopni przez ok 35-40 minut ( sprawdź patyczkiem).
Z wody i cukru pudru przygotuj lukier i polej nim wystudzoną babkę. Posyp migdałami.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się