Połowę truskawek pokroić w plastry, połowę – w kostkę.
Sposób na prosty, letni deser, który pokochają wszyscy? Jogurtowiec z truskawkami w słoiczkach na spodzie z herbatników!
Składniki (na 4-5 słoiczków)
Masa jogurtowa:
Dodatki:
Połowę truskawek pokroić w plastry, połowę – w kostkę.
Żelatynę rozpuścić w wodzie. Do jogurtu dodać cukier, wymieszać. Wymieszać z żelatyną (najpierw dodać do niej kilka łyżek jogurtu, po czym przelać do naczynia z masą jogurtową). Całość wymieszać, odstawić do stężenia
Na dno słoiczków wsypać pokruszone herbatniki. Boki wyłożyć truskawkami w plastrach. Wylać masę jogurtową. Na wierzch wsypać warstwę z pokrojonych w kostkę truskawek. Posypać płatkami kokosa.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się