Zaczynamy od przygotowania masy – mocno schłodzoną śmietankę i mascarpone ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Szybki, prosty i jaki smaczny! Zaproś lato do swojego domu i postaw na sprawdzony przepis na przepyszny deser, który zasmakuje całej rodzinie!
Zaczynamy od przygotowania masy – mocno schłodzoną śmietankę i mascarpone ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Blaszkę ok. 20x30cm wykładamy 1/3 porcji herbatników, na nie wykładamy połowę masy i połowę naszych owoców.
Następnie przykrywamy wszystko kolejną porcją herbatników i smarujemy je kajmakiem (żeby lepiej się rozprowadzał możemy wcześniej go delikatnie podgrzać).
Kajmak przykrywamy pozostałymi herbatnikami. Dodajemy pozostałą masę i owoce, a całość zalewamy wystudzoną galaretką (przygotowujemy ją zgodnie z przepisem na opakowaniu).
Ciastko wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!
Zapisz się