Powrót do listy

Czas przygotowania:

do 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Tagi:

Dla dzieci Podwieczorek Na słodko Mąka Masło Cynamon

Blogerka poleca

Zapiekane jabłka pod kruszonką

Jabłka z cynamonem to idealne połączenie, które na pewno skusi niejedno podniebienie. A kiedy dodamy do nich słodką, kruchą kruszonkę to prawdopodobnie nikt nie będzie w stanie im się oprzeć. Przepis na ten deser jest bardzo praktyczny, ponieważ zawiera niewielka ilość składników i bardzo szybko się go przygotowuje. Warto zaserwować go z jogurtem naturalnym lub gałką ulubionych lodów.

Czas przygotowania:

do 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

filtruj po tagach :

Dla dzieci Podwieczorek Na słodko Mąka Masło Cynamon

Składniki

Kruszonka:

  • 100 g mąki krupczatki
  • 100 g schłodzonego masła
  • 100 g cukru białego Cukier Królewski

Nadzienie:

  • 1 kg jabłek
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie

1

krok

Jabłka obrać, pokroić w dość grubą kostkę.

2

krok

Do miski dodać mąkę krupczatkę, pokrojone w kostkę masło oraz cukier. Rozetrzeć w palcach tak, aby powstała kruszonka.

3

krok

Jabłka przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać cynamonem. Wierzch obficie posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec około 30 minut. Podawać na ciepło, np. z jogurtem naturalnym lub gałką ulubionych lodów.

Składniki

Kruszonka:

  • 100 g mąki krupczatki
  • 100 g schłodzonego masła
  • 100 g cukru białego Cukier Królewski

Nadzienie:

  • 1 kg jabłek
  • 1 łyżeczka cynamonu

Smacznego !

Opublikowano 05.03.2020

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Dżem brzoskwiniowy z wanilią

Dyniowe ciasteczka z orzechami, rodzynkami i żurawiną

Naleśniki z twarożkiem i owocami

Placek wiśniowy z miasteczka Twin Peaks