Powrót do listy

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Tagi:

#KrólewskieiProste Na słodko Deser Ciasto Przyjęcie Cukier puder

Blogerka poleca

Rafaello bez pieczenia

Smak, któremu nikt się nie oprze! Czy potrafisz zjeść tylko jeden kawałek? Przygotuj szybkie Rafaello bez pieczenia i zaskocz wszystkich domowników i niespodziewanych gości!

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

filtruj po tagach :

#KrólewskieiProste Na słodko Deser Ciasto Przyjęcie Cukier puder

Składniki

Rafaello bez pieczenia

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 200 g biszkoptów
  • 6 łyżek masła orzechowego
  • puszka kajmaku

Przygotowanie

1

krok

Śmietankę i mascarpone ubijamy na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.

2

krok

W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, letnią dodajemy do ubitej masy, wlewając cienką strużką cały czas mieszając, na koniec dodajmy wiórki kokosowe.

3

krok

Na dno blaszki wykładamy połowę biszkoptów, następnie pół porcji przygotowanej masy. Kolejna warstwa to masło orzechowe, kajmak, pozostałe biszkopty, znowu warstwa kremu, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.

4

krok

Deser wkładamy do lodówki na 2 godziny i gotowe.

Składniki

Rafaello bez pieczenia

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 200 g biszkoptów
  • 6 łyżek masła orzechowego
  • puszka kajmaku

Smacznego !

Opublikowano 12.08.2020

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Naleśnik "Dutch baby"

Tarta z kremem budyniowym i owocami

Dżem bananowy z pomarańczą i wanilią oraz pancakes z borówkami amerykańskimi

Biało-czerwone galaretki