Racuchy owsiane z jabłkami

Racuchy owsiane z jabłkami

Czas przygotowania
CZAS PRZYGOTOWANIA:
do 30 minut
Czas przygotowania
STOPIEŃ TRUDNOŚCI:
Łatwy
Czas przygotowania
NA OKAZJĘ:
Dzień Dziecka, Desery owocowe, Jesienne wypieki

Pomysł na śniadania, a może na lunch albo podwieczorek? Wypróbuj przepis na domowe racuchy z jabłkami i sam zdecyduj! Jedno jest pewne… Na jednym się nie skończy!

W TYM PRZEPISIE UŻYJESZ:

SKŁADNIKI

Racuchy:

  • szklanka płatków owsianych (najlepiej górskie)
  • 200 g śmietany 18%
  • 2 jajka
  • 2 łyżki Cukru Królewskiego
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki mąki kokosowej (lub zwykłej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka oleju

PRZYGOTOWANIE

1.

Płatki owsiane wrzucamy do blendera, miksujemy na mąkę. Dodajemy do niej pozostałe składniki, oprócz jabłek i miksujemy na gładką masę.

2.

Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do wcześniej przygotowanej masy, mieszamy.

Krok  3
3.

Smażymy na małej ilości oleju.

Odwiedź nasze profile w social mediach

Dołącz do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze inspiracje oraz niesamowite treści!

Zapisz się