Blogerka poleca
Racuchy owsiane z jabłkami
Pomysł na śniadania, a może na lunch albo podwieczorek? Wypróbuj przepis na domowe racuchy z jabłkami i sam zdecyduj! Jedno jest pewne… Na jednym się nie skończy!
Czas przygotowania:
do 30 minut
Stopień trudności:
Łatwe
Składniki
Racuchy:
- szklanka płatków owsianych (najlepiej górskie)
- 200 g śmietany 18%
- 2 jajka
- 2 łyżki Cukru Królewskiego
- opakowanie cukru wanilinowego
- 2 jabłka
- 2 łyżki mąki kokosowej (lub zwykłej)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka oleju
Przygotowanie
1
krok
Płatki owsiane wrzucamy do blendera, miksujemy na mąkę. Dodajemy do niej pozostałe składniki, oprócz jabłek i miksujemy na gładką masę.
2
krok
Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do wcześniej przygotowanej masy, mieszamy.
3
krok
Smażymy na małej ilości oleju.

Składniki
Racuchy:
- szklanka płatków owsianych (najlepiej górskie)
- 200 g śmietany 18%
- 2 jajka
- 2 łyżki Cukru Królewskiego
- opakowanie cukru wanilinowego
- 2 jabłka
- 2 łyżki mąki kokosowej (lub zwykłej)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka oleju
Smacznego !
Naleśnik "Dutch baby"
Ciasto jogurtowe z figami
Pączki z lukrem i migdałami
Ciasteczka miodowo-migdałowe z papają