Powrót do listy

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Tagi:

#KrólewskieiProste Na słodko Deser Przyjęcie Cukier puder Urodziny Impreza

Blogerka poleca

Jeżynowe serniczki z mascarpone

Uwodzą wyglądem oraz smakiem. Kwintesencja lata do zrobienia w 20 minut. Skusisz się?

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

filtruj po tagach :

#KrólewskieiProste Na słodko Deser Przyjęcie Cukier puder Urodziny Impreza

Składniki

Jeżynowe serniczki

  • 500 g mascarpone
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 4 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • tabliczka białej czekolady
  • 200 g kakaowych herbatników
  • ok. 0,5 kg jeżyn

Przygotowanie

1

krok

Ciastka miksujemy na piasek. Siekamy czekoladę.

2

krok

Schłodzony serek i śmietankę ubijamy na puszystą masę, dodajemy cukier i posiekaną białą czekoladę.

3

krok

W osobnym naczyniu blendujemy jeżyny, do ubitej masy dodajemy 5 łyżek zblendowanych jeżyn.

4

krok

W słoiczkach układamy warstwy, najpierw ciastka, masa z mascarpone, na wierzch mus jeżynowy i gotowe. Deser przechowujemy w lodówce.

Składniki

Jeżynowe serniczki

  • 500 g mascarpone
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 4 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • tabliczka białej czekolady
  • 200 g kakaowych herbatników
  • ok. 0,5 kg jeżyn

Smacznego !

Opublikowano 30.07.2020

Drukuj przepis

Podobne przepisy

Krucha tarta z nadzieniem z czereśniami

Sernik na zimno z owocami

Chocolate con churros - hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym

Owsiane ciasteczka z karmelem, rodzynkami, orzechami i kawałkami czekolady