Powrót do listy

Preparation time:

more than 45 minutes

Difficulty:

medium

Tagi:

Powdered sugar Sweet Egg Flour desert Birthday dinner party Party

Blogger recommendation

Tort piña colada

Choć latem zazwyczaj zerkam na piekarnik z lekką rezerwą, okazji do przygotowania lekkiego torciku o smaku wakacyjnego drinka zdecydowanie nie mogłam przepuścić. Puszysty biszkopt, intensywnie ananasowy mus doprawiony białym rumem, mocno kokosowy krem… Takie ciasto może kojarzyć się tylko z wylegiwaniem się na plaży. Jeśli tropikalne wojaże macie jeszcze w sferze planów, spróbujcie tej namiastki owocowego raju.

Preparation time:

more than 45 minutes

Difficulty:

medium

filter by tags :

Powdered sugar Sweet Egg Flour desert Birthday dinner party Party

Ingredients

Biszkopt:

  • 165 g drobnego cukru do wypieków Cukier Królewski
  • 7 jajek
  • 170 g mąki pszennej
  • 65 g mąki ziemniaczanej

Mus ananasowy:

  • 50 g drobnego cukru do wypieków Cukier Królewski
  • 1 duży ananas
  • 100 ml białego rumu
  • ½ limonki
  • 10 g mąki ziemniaczanej

Masa kokosowa:

  • 50 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 650 g śmietanki kokosowej
  • 2 łyżki białego rumu

Preparation

Ingredients

Biszkopt:

  • 165 g drobnego cukru do wypieków Cukier Królewski
  • 7 jajek
  • 170 g mąki pszennej
  • 65 g mąki ziemniaczanej

Mus ananasowy:

  • 50 g drobnego cukru do wypieków Cukier Królewski
  • 1 duży ananas
  • 100 ml białego rumu
  • ½ limonki
  • 10 g mąki ziemniaczanej

Masa kokosowa:

  • 50 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 650 g śmietanki kokosowej
  • 2 łyżki białego rumu

Enjoy !

Published on 09/03/2019

Print the recipe

Similar recipes

Babka z różowym lukrem

Sernik z białą czekoladą i kajmakiem

Bezglutenowe koszyczki z kremem kokosowym i malinami

Placek wiśniowy z miasteczka Twin Peaks