Powrót do listy

Preparation time:

up to 30 minutes

Difficulty:

easy

Tagi:

Sweet afternoon snack desert dinner party Cake Birthday Egg Powdered sugar

Blogger recommendation

Różowy torcik z bezami

Pyszny, lekki i pastelowy torcik kusi smakiem i wyglądem. Jedna porcja i zaczniecie patrzeć na świat jak przez różowe okulary :-)

Preparation time:

up to 30 minutes

Difficulty:

easy

filter by tags :

Sweet afternoon snack desert dinner party Cake Birthday Egg Powdered sugar

Ingredients

Składniki (na foremkę o średnicy 18 cm):

  • 8 jajek
  • 100 g cukru białego Cukier Królewski
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • 500 ml śmietany kremówki
  • 70 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 20 ml soku z buraka
  • 80 g białej czekolady
  • 10-15 sztuk bez

Preparation

1

step

Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy widelcem i odstawiamy na kilka minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy aż cukier się rozpuści. Dodajemy do białek żółtka, mieszamy trzepaczką lub łopatką. Następnie do masy z jajek przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na trzy lub cztery części, każdą wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180°C przez około 30 minut. Po upieczeniu studzimy.

2

step

Kremówkę ubijamy. Pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder, mieszamy. Dzielimy na dwie części. Do jednej stopniowo dodajemy sok z buraka i delikatnie mieszamy.

3

step

Wystudzone blaty ciasta przekładamy kremem śmietanowym (w kolorze białym). Boki i wierzch tortu smarujemy kremem w kolorze różowym.

4

step

Wierzch tortu polewamy rozpuszczoną białą czekoladą i dekorujemy bezami.

Ingredients

Składniki (na foremkę o średnicy 18 cm):

  • 8 jajek
  • 100 g cukru białego Cukier Królewski
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • 500 ml śmietany kremówki
  • 70 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 20 ml soku z buraka
  • 80 g białej czekolady
  • 10-15 sztuk bez

Enjoy !

Published on 09/03/2019

Print the recipe

Similar recipes

Warstwowy torcik z rabarbarem

Przekładaniec z owocami

Wegański mazurek

Babka z różowym lukrem