Powrót do listy

Preparation time:

more than 45 minutes

Difficulty:

easy

Tagi:

Powdered sugar Egg desert dinner party Party picnic

Blogger recommendation

Mandarynkowy crème brûlée

Crème brûlée to klasyczny, francuski deser osłonięty kruchą, cukrową skorupką. Pod chrupiącym karmelem kryje się aksamitny, waniliowy krem, który naginając nieco tradycyjny przepis możecie aromatyzować ulubionymi smakami. Dziś spróbujemy wersji owocowej, z udziałem słodkiej mandarynki.

Preparation time:

more than 45 minutes

Difficulty:

easy

filter by tags :

Powdered sugar Egg desert dinner party Party picnic

Ingredients

Crème brûlée (4 porcje po 100ml):

  • 40 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 40 g cukru trzcinowego Cukier Królewski do posypania
  • 280 ml śmietanki kremówki 36%
  • skórka otarta z 3 mandarynek
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 4 żółtka
  • 20ml soku z mandarynki

Preparation

Ingredients

Crème brûlée (4 porcje po 100ml):

  • 40 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 40 g cukru trzcinowego Cukier Królewski do posypania
  • 280 ml śmietanki kremówki 36%
  • skórka otarta z 3 mandarynek
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 4 żółtka
  • 20ml soku z mandarynki

Enjoy !

Published on 09/03/2019

Print the recipe

Similar recipes

Czekoladowe miseczki z kremem

Odwrócony chlebek bananowy

Tartaletki kokosowo-cytrynowe

Blok czekoladowy