Powrót do listy

Preparation time:

up to 45 minutes

Difficulty:

hard

Tagi:

afternoon snack picnic Party Powdered sugar Egg Cinnamon Nuts

Blogger recommendation

Dyniowe ciasteczka z orzechami, rodzynkami i żurawiną

O tej porze roku dynia zdecydowanie króluje w kuchni. Jest tak uniwersalna, że sprwadza się równie dobrze w potrawach wytrawnych, jak też tych słodkich. Dziś pomysł na jesienne, cudnie pomarańczowe ciasteczka z jesiennymi dodatkami. Można je schrupać do popołudniowej kawy, wziąć ze sobą do szkoły lub pracy - wszędzi smakują wybornie!

Preparation time:

up to 45 minutes

Difficulty:

hard

filter by tags :

afternoon snack picnic Party Powdered sugar Egg Cinnamon Nuts

Ingredients

  • 220 g mąki pszennej
  • 150 ml oleju
  • 80 cukru pudru Cukier Królewski
  • 1 nieduża dynia
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżka cynamonu
  • po około 100 g posiekanych orzechów włoskich, rodzynek i żurawiny

Preparation

Ingredients

  • 220 g mąki pszennej
  • 150 ml oleju
  • 80 cukru pudru Cukier Królewski
  • 1 nieduża dynia
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżka cynamonu
  • po około 100 g posiekanych orzechów włoskich, rodzynek i żurawiny

Enjoy !

Published on 09/03/2019

Print the recipe

Similar recipes

Pieczone mini naleśniki z karmelizowanymi śliwkami i orzechami

Pudding chia

Ekspresowe rollsy cynamonowe