Powrót do listy

Preparation time:

up to 30 minutes

Difficulty:

medium

Tagi:

Sweet afternoon snack Flour Powdered sugar

Blogger recommendation

Ciasteczka z masłem orzechowym

Nie ma nic lepszego nad pyszne, domowe ciasteczka. Zwłaszcza jeśli lubicie czekoladę i masło orzechowe - to połączenie przypadnie Wam z pewnością do gustu. Nie zwlekajcie i wypróbujcie koniecznie!

Preparation time:

up to 30 minutes

Difficulty:

medium

filter by tags :

Sweet afternoon snack Flour Powdered sugar

Ingredients

Ciasto:

  • 200 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao min. 74%
  • 120 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 40 g mąki pszennej
  • 40 g masła lub oleju kokosowego
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • około 8-10 łyżek masła orzechowego

Preparation

1

step

Do garnuszka wkładamy masło lub olej kokosowy i połamaną na kawałki czekoladę, podgrzewamy na wolnym ogniu, aż całkowicie się rozpuści.

2

step

Całe jajka wraz z cukrem ubijamy mikserem przez około 10 minut, aż powstanie z nich jasna, puszysta masa. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej proszek do pieczenia, mieszamy.

3

step

Do rozpuszczonej czekolady stopniowo dodajemy masę z jajek, miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę, ponownie miksujemy. Masę nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekamy około 10-15 minut.

4

step

Upieczone i przestudzone ciasteczka składamy po dwa, w środek nakładając po łyżce masła orzechowego.

Ingredients

Ciasto:

  • 200 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao min. 74%
  • 120 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 40 g mąki pszennej
  • 40 g masła lub oleju kokosowego
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • około 8-10 łyżek masła orzechowego

Enjoy !

Published on 09/03/2019

Print the recipe

Similar recipes

Ciasteczka czekoladowe z krówkami

Placuszki serowe z owocami

Wielkanocne koszyczki babkowo-cytrynowe

Warstwowy torcik z rabarbarem