Blogger recommendation
Ciasteczka miodowo-migdałowe z papają
Słyszeliście o „owocu aniołów”? Papaja dotąd kojarzyła mi się głównie z pewną bardzo charakterystyczną piosenką, okazuje się jednak, że sama ma sporo do powiedzenia w kwestii zarówno smaku, jak i właściwości dobroczynnych dla zdrowia. U mnie zagościła w roli nadzienia do pysznych, słodkich ciasteczek miodowo-migdałowych. Może skusicie się na kilka do herbaty?
Preparation time:
more than 45 minutes
Difficulty:
easy
Ingredients
Ciasteczka (ok. 35 par):
- 100 g cukru białego drobnego Cukier Królewski w opakowaniu z zakrętką
- 200 g miodu
- 125 g miękkiego masła
- 100 g mąki migdałowej lub migdałów bez skórek
- 300 g mąki pszennej
Kisiel z papai:
- 35 g cukru pudru Cukier Królewski
- dojrzała papaja
- 20 g mąki ziemniaczanej
Dekoracja:
- 40 g borówek
Preparation
Ingredients
Ciasteczka (ok. 35 par):
- 100 g cukru białego drobnego Cukier Królewski w opakowaniu z zakrętką
- 200 g miodu
- 125 g miękkiego masła
- 100 g mąki migdałowej lub migdałów bez skórek
- 300 g mąki pszennej
Kisiel z papai:
- 35 g cukru pudru Cukier Królewski
- dojrzała papaja
- 20 g mąki ziemniaczanej
Dekoracja:
- 40 g borówek
Enjoy !
Jogurtowy deser z domową garnolą i owocami sezonowymi
Jogurtowe deserki z truskawkami i kiwi
Kruche rogaliki z konfiturą z żurawiny
Blok czekoladowy