Blogger recommendation
Chocolate con churros - hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
Churros to tradycyjna, hiszpańska przekąska z ciasta parzonego smażonego na głębokim oleju. Często porównuje się je do naszych pączków, znacznie jednak różnią się od nich kształtem – powinny być podawane w formie „patyczków” o przekroju gwiazdy. Oprószone cukrem z cynamonem i maczane w gorącym sosie czekoladowym są ponoć ulubioną śniadaniową przegryzką mieszkańców słonecznej Hiszpanii. Jeśli jeszcze czujecie wakacyjny klimat, lub chcecie powspominać letnie wojaże – ten przepis jest dla Was!
Preparation time:
up to 30 minutes
Difficulty:
medium
Ingredients
Churros (ok. 45 szt.):
- 13g (1 łyżka) cukru do wypieków Cukier Królewski
- 250ml wody
- 75g masła
- 140g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 3 jajka
- olej słonecznikowy (do smażenia)
Posypka:
- 80g cukru do wypieków Cukier Królewski
- 1 łyżeczka cynamonu
Sos czekoladowy:
- 80g czekolady deserowej
- 125ml śmietanki kremówki
- 1 szczypta soli
Preparation
Ingredients
Churros (ok. 45 szt.):
- 13g (1 łyżka) cukru do wypieków Cukier Królewski
- 250ml wody
- 75g masła
- 140g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 3 jajka
- olej słonecznikowy (do smażenia)
Posypka:
- 80g cukru do wypieków Cukier Królewski
- 1 łyżeczka cynamonu
Sos czekoladowy:
- 80g czekolady deserowej
- 125ml śmietanki kremówki
- 1 szczypta soli
Enjoy !
Czekoladki z syropem brzoskwiniowo-imbirowym
Sernik z białą czekoladą i kajmakiem
Owsiane ciasteczka z karmelem, rodzynkami, orzechami i kawałkami czekolady
Brownie z warstwą dyniową