Powrót do listy

Preparation time:

up to 30 minutes

Difficulty:

medium

Tagi:

Powdered sugar Butter Flour Egg Cinnamon Chocolate

Blogger recommendation

Chocolate con churros - hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym

Churros to tradycyjna, hiszpańska przekąska z ciasta parzonego smażonego na głębokim oleju. Często porównuje się je do naszych pączków, znacznie jednak różnią się od nich kształtem – powinny być podawane w formie „patyczków” o przekroju gwiazdy. Oprószone cukrem z cynamonem i maczane w gorącym sosie czekoladowym są ponoć ulubioną śniadaniową przegryzką mieszkańców słonecznej Hiszpanii. Jeśli jeszcze czujecie wakacyjny klimat, lub chcecie powspominać letnie wojaże – ten przepis jest dla Was!

Preparation time:

up to 30 minutes

Difficulty:

medium

filter by tags :

Powdered sugar Butter Flour Egg Cinnamon Chocolate

Ingredients

Churros (ok. 45 szt.):

  • 13g (1 łyżka) cukru do wypieków Cukier Królewski
  • 250ml wody
  • 75g masła
  • 140g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 3 jajka
  • olej słonecznikowy (do smażenia)

Posypka:

  • 80g cukru do wypieków Cukier Królewski
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sos czekoladowy:

  • 80g czekolady deserowej
  • 125ml śmietanki kremówki
  • 1 szczypta soli

Preparation

Ingredients

Churros (ok. 45 szt.):

  • 13g (1 łyżka) cukru do wypieków Cukier Królewski
  • 250ml wody
  • 75g masła
  • 140g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 3 jajka
  • olej słonecznikowy (do smażenia)

Posypka:

  • 80g cukru do wypieków Cukier Królewski
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sos czekoladowy:

  • 80g czekolady deserowej
  • 125ml śmietanki kremówki
  • 1 szczypta soli

Enjoy !

Published on 09/03/2019

Print the recipe

Similar recipes

Czekoladki z syropem brzoskwiniowo-imbirowym

Sernik z białą czekoladą i kajmakiem

Owsiane ciasteczka z karmelem, rodzynkami, orzechami i kawałkami czekolady

Brownie z warstwą dyniową