Powrót do listy

Preparation time:

more than 45 minutes

Difficulty:

easy

Tagi:

Cake Butter Flour desert afternoon snack Sweet Birthday Powdered sugar

Blogger recommendation

Babka z różowym lukrem

Na długie, jesienne wieczory polecamy na poprawę humoru: babkę z różowym lukrem. Pulchna i miękka w środku kusi nie tylko smakiem, ale także swym różowym wyglądem, który zawdzięcza lukrowi z dodatkiem soku z buraka. Jeśli lubicie spojrzeć czasem na świat przez różowe okulary - to ciasto z pewnością jest dla Was :-)

Preparation time:

more than 45 minutes

Difficulty:

easy

filter by tags :

Cake Butter Flour desert afternoon snack Sweet Birthday Powdered sugar

Ingredients

Składniki

  • 240 g cukru białego Cukier Królewski
  • 460 g mąki pszennej typ 450
  • 200 ml oleju
  • 200 ml wody gazowanej
  • 5 jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 110 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 2-3 łyżki soku wyciśniętego z buraka
  • 1 łyżka masła
  • około 40 g bułki tartej lub kaszy manny

Preparation

Ingredients

Składniki

  • 240 g cukru białego Cukier Królewski
  • 460 g mąki pszennej typ 450
  • 200 ml oleju
  • 200 ml wody gazowanej
  • 5 jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 110 g cukru pudru Cukier Królewski
  • 2-3 łyżki soku wyciśniętego z buraka
  • 1 łyżka masła
  • około 40 g bułki tartej lub kaszy manny

Enjoy !

Published on 09/03/2019

Print the recipe

Similar recipes

Rustykalne, pełnoziarniste galette z nektarynkami

Czekoladowe babeczki z solonym karmelem

Eklery na Dzień Chłopaka

Lemoniady na lato