Blogger recommendation
Babeczki kokosowe z niespodzianką
Kto ma ochotę na odrobinę egzotyki w środku zimy? Kokos, nutka rumu i urocza, śmietankowa „morska piana” zwieńczająca wypiek. Bogate, ale nie przytłaczające babeczki, nie tylko wspaniale smakują i wypełniają dom kojącym zapachem kokosa, ale i kryją w sobie małą niespodziankę. Z lekko chrupkim wierzchem pokrytym delikatnym kremem w przemiły sposób zaspokajają apetyt nie tylko na słodycze, ale i na odrobinę utęsknionego słońca :)
Preparation time:
more than 45 minutes
Difficulty:
easy
Ingredients
Ciasto na 15 szt.:
- 360g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 170g masła w temperaturze pokojowej
- 400g drobnego cukru do wypieków Cukier Królewski
- 3 jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 120ml maślanki
- 120g wiórków kokosowych
Krem:
- 150ml śmietanki kremówki 36%
- 150g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
- 2 łyżeczki białego rumu
- odrobina niebieskiego barwnika
Preparation
Ingredients
Ciasto na 15 szt.:
- 360g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 170g masła w temperaturze pokojowej
- 400g drobnego cukru do wypieków Cukier Królewski
- 3 jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 120ml maślanki
- 120g wiórków kokosowych
Krem:
- 150ml śmietanki kremówki 36%
- 150g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
- 2 łyżeczki białego rumu
- odrobina niebieskiego barwnika
Enjoy !
Kurki w zalewie
Aromatyzowane mieszadełka do herbaty
Odwrócone ciastka żurawinowe
Sernik z białą czekoladą i kajmakiem