Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

powyżej 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Batoniki owsiane z malinami

  • 200 g masła
  • 150 g orzeszków ziemnych
  • 150 g płatków owsianych
  • 100 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 75 mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 75 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • Szczypta soli
  • 200 g malin

Przygotowanie:

KROK 1

Masło rozpuścić, lekko ostudzić. Orzeszki ziemne posiekać.

KROK 2

Mąkę pszenną, orkiszową, płatki owsiane, posiekane orzeszki, sodę i szczyptę soli wsypać do miski, wymieszać. Następnie wlać masło, całość wymieszać. Powinna powstać grudkowata masa.

KROK 3

Połowę masy wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyłożyć maliny (najlepiej nieco je rozdrobnić). Przykryć drugą połową masy orzechowo-owsianej, wyrównać, docisnąć.

KROK 4

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec około 40 minut (na złoty kolor). Po upieczeniu całkowicie wystudzić. Dopiero całkowicie ostudzone można pokroić na batoniki.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl