Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Rafaello bez pieczenia

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 200 g biszkoptów
  • 6 łyżek masła orzechowego
  • puszka kajmaku

Przygotowanie:

KROK 1

Śmietankę i mascarpone ubijamy na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.

KROK 2

W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, letnią dodajemy do ubitej masy, wlewając cienką strużką cały czas mieszając, na koniec dodajmy wiórki kokosowe.

KROK 3

Na dno blaszki wykładamy połowę biszkoptów, następnie pół porcji przygotowanej masy. Kolejna warstwa to masło orzechowe, kajmak, pozostałe biszkopty, znowu warstwa kremu, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.

KROK 4

Deser wkładamy do lodówki na 2 godziny i gotowe.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl