Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Pudding chia:

  • 300 g brzoskwiń lub nektarynek
  • 200 g truskawek
  • 150 g malin
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 50 g nasion chia
  • 70 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

KROK 1

Brzoskwinie/nektarynki pokroić w kostkę. Przełożyć do garnuszka, wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu około 30 minut, mieszając od czasu do czasu.

KROK 2

Jogurt wymieszać z nasionami chia, odstawić do lodówki na około 15 minut.

KROK 3

Truskawki rozgnieść widelcem, dodać do nich maliny. Włożyć do garnuszka i również gotować na dość dużym ogniu przez około 20 minut, aż sos się nieco zredukuje. Wówczas dodać do niego mąkę ziemniaczaną, wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, ostudzić.

KROK 4

Na dno szklanek wyłożyć ostudzony mus malinowo-truskawkowy, następnie pudding chia. Na wierzchu położyć porcję brzoskwiń. Deser można dodatkowo udekorować połówkami truskawek.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl