Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Kompot czerwony:

  • 300 g truskawek
  • 200 g rabarbaru
  • 80-100 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 1 ½ litra wody
  • Kora cynamonu (opcjonalnie)

Kompot fioletowy:

  • 100 g borówek
  • 100 g jeżyn
  • 100 g jagód
  • 200 g śliwek
  • 80-100 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 1 ½ litra wody

Przygotowanie:

KROK 1

Rabarbar i truskawki pokroić, umieścić w garnku.

KROK 2

Śliwki pokroić, umieścić w garnku wraz z borówkami, jeżynami i jagodami.

KROK 3

Do każdego garnka wlać 1 ½ litra wody oraz 80-100 g cukru trzcinowego. Gotować około 20-30 minut na wolnym ogniu. Do kompotu z truskawkami można dodać korę cynamonu.

KROK 4

Nalać do szklanek.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl