Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

powyżej 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Ciasto:

  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 150 g zimnego masła
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • szczypta soli
  • cukier z wanilia/ekstrakt waniliowy

Nadzienie:

  • 300 g rabarbaru
  • 100 g truskawek
  • 2 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Opcjonalnie:

  • 3 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie:

KROK 1

Mąkę, masło, śmietanę, 3 łyżki cukru, sól, ekstrakt mieszamy i wyrabiamy ciasto.

KROK 2

Gotowe ciasto odkładamy na ok 30 min do lodówki.

KROK 3

Owoce kroimy, dodajemy do nich 2 łyżki cukru, mąkę ziemniaczana i mieszamy, odstawiamy.

KROK 4

Ciasto cieniutko wałkujemy, wykrawamy z niego małe krążki, wykładamy na środek owoce, zagniatamy brzegi do środka, wierzch obsypujemy płatkami migdałów, wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na ok. 30 min.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl