Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 15 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • łyżka cynamonu
  • 2 łyżki cukru trzcinowego Cukier Królewski

Dodatki:

  • opcjonalnie płatki migdałów do posypania

Przygotowanie:

KROK 1

Rozwinąć płat ciasta francuskiego.

KROK 2

Na dłuższej krawędzi rozsmarować masło orzechowe, a całe ciasto obsypać cynamonem i cukrem.

KROK 3

Delikatnie zwałkować żeby całość przykleiła się do powierzchni ciasta.

KROK 4

Zawinąć w rulon i pokroić na ciasteczka o szerokości ok. 2 cm, piec w 200 stopniach przez ok. 15 min.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl