Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Kruszonka:

  • 100 g mąki krupczatki
  • 100 g schłodzonego masła
  • 100 g cukru białego Cukier Królewski

Nadzienie:

  • 1 kg jabłek
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

KROK 1

Jabłka obrać, pokroić w dość grubą kostkę.

KROK 2

Do miski dodać mąkę krupczatkę, pokrojone w kostkę masło oraz cukier. Rozetrzeć w palcach tak, aby powstała kruszonka.

KROK 3

Jabłka przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać cynamonem. Wierzch obficie posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec około 30 minut. Podawać na ciepło, np. z jogurtem naturalnym lub gałką ulubionych lodów.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl