Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Placuszki:

  • 350 g twarogu (najlepiej tłustego lub półtłustego)
  • 200 g mąki pszennej
  • 70 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Dodatkowo:

  • Olej do smażenia
  • Ulubione owoce, np. porzeczki, borówki

Przygotowanie:

KROK 1

Twaróg pokruszyć do miski, dodać cukier, jajko, wymieszać widelcem.

KROK 2

Dodać mąkę, sodę oraz jogurt, wymieszać. Odstawić na 10 minut.

KROK 3

Na niewielkiej ilości oleju usmażyć placuszki z dwóch stron na złoty kolor.

KROK 4

Placuszki ułożyć na talerzykach. Na wierzchu położyć owoce.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl