Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

powyżej 45 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

Mleko migdałowe (1 l):

  • 150 g migdałów
  • 1 l przegotowanej wody

Smoothie (2 duże szklanki, 0,6 l):

  • 10 g cukru trzcinowego BIO Cukier Królewski
  • 250 ml mleka migdałowego
  • 1 banan, zamrożony (bez skórki)
  • 130 g malin
  • 130 g truskawek
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 4 owoce kardamonu

Przygotowanie:

KROK 1

Migdały zalewamy zimną wodą, odstawiamy na kilka godzin - najlepiej na noc. Odlewamy wodę z nasiąkniętych orzechów, przepłukujemy je i umieszczamy w kielichu blendera. Miksujemy dodając po szklance czystej wody. Powstałe mleko przecedzamy przez kilkakrotnie złożoną gazę. Można je przechowywać w lodówce do trzech dni.

KROK 2

Owoce kardamonu otwieramy, ziarenka kruszymy w moździerzu. Wszystkie składniki koktajlu umieszczamy w kielichu blendera, dokładnie miksujemy.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl