Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 30 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

  • 800 g malin
  • 150 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 1 limonka
  • kilka listków mięty

Przygotowanie:

KROK 1

Maliny myjemy, osuszamy je na papierowym ręczniku.

KROK 2

Wsypujemy je do garnuszka, dodajemy cukier po czym gotujemy na niedużym ogniu około 60 minut (lub dłużej, jeśli chcemy uzyskać bardziej gęstą konsystencję).

KROK 3

Następnie dodajemy sok wyciśnięty z limonki i posiekane listki mięty, całość zagotowujemy.

KROK 4

Tuż po zdjęciu z ognia dżem przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy, po czym stawiamy słoiczki do góry dnem, aby się zawekowały. Gdy ostygną możemy je odwrócić.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl