Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

powyżej 45 minut

Stopień trudności:

Średnie

Składniki:

  • około 300 g ciasteczek owsianych
  • 400 g serka twarogowego (z kubełka)
  • 2 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 30 ml gorącej wody
  • około 50 g migdałów w płatkach
  • cukier puder w młynku Cukier Królewski do dekoracji

Przygotowanie:

KROK 1

Ciasteczka kruszymy, wykładamy nimi dno małych foremek/kokilek.

KROK 2

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Serek twarogowy mieszamy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy do niego wystudzoną żelatynę, mieszamy.

KROK 3

Przygotowaną masę serową wykładamy do kokilek z przygotowanym, ciasteczkowym spodem. Wstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny, aby masa stężała.

KROK 4

Na suchej patelni prażymy migdały w płatkach. Posypujemy nimi stężałe serniczki, wierzch dekorujemy cukrem pudrem w młynku.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl